De blikken zijn vooral gericht op Italië, waar de politieke situatie chaotisch blijft, en op Spanje, waar de economische vooruitzichten naar beneden aangepast zullen worden.

De vooruitzichten voor de Europese economie zien er allesbehalve denderend uit, in landen als Spanje, Italië en Frankrijk zijn de groeivooruitzichten in meer dan een eeuw niet zo somber geweest. Hierbij praten we uiteraard over een economie in vredestijd, oorlogssituaties worden buiten beschouwing gelaten.

Analist Michael Cembalest van JP Morgan Chase merkt dat de Europese banken steeds minder geneigd zijn om kredieten toe te staan aan huisgezinnen en bedrijven. Het valt moeilijk voor te stellen hoe de Europese economie zich in de komende weken en maanden zal kunnen herstellen.

De blikken zijn vooral gericht op Italië, waar de politieke situatie chaotisch blijft, en op Spanje, waar de economische vooruitzichten naar beneden aangepast zullen worden. De vooruitzichten voor de Europese economie zien er allesbehalve denderend uit, in landen als Spanje, Italië en Frankrijk zijn de groeivooruitzichten in meer dan een eeuw niet zo somber geweest. Hierbij praten we uiteraard over een economie in vredestijd, oorlogssituaties worden buiten beschouwing gelaten. Analist Michael Cembalest van JP Morgan Chase merkt dat de Europese banken steeds minder geneigd zijn om kredieten toe te staan aan huisgezinnen en bedrijven. Het valt moeilijk voor te stellen hoe de Europese economie zich in de komende weken en maanden zal kunnen herstellen.