Vincent Juvyns van ING is constructief voor de economie van beide landen en verwacht tevens dat de Europese economie op haar beurt zal herstellen.

De Europese export wordt uiteraard afgeremd door de sterkere dollar, maar deze situatie zal hoogstwaarschijnlijk niet blijven duren.

Op basis van de fundamentals kan de dollar weer sterker worden, met als gevolg dat het evenwicht tussen beide munten wordt hersteld.

Juvyns verwijst in dat verband naar de ZEW en IFO, twee belangrijke Duitse indices die alle twee ruimte lieten voor optimisme.

We zijn volgens Juvyns langzaam maar zeker economische gezien aan de beterhand en deze trend zal zich in de loop van dit jaar nog versterken.

Vincent Juvyns van ING is constructief voor de economie van beide landen en verwacht tevens dat de Europese economie op haar beurt zal herstellen. De Europese export wordt uiteraard afgeremd door de sterkere dollar, maar deze situatie zal hoogstwaarschijnlijk niet blijven duren. Op basis van de fundamentals kan de dollar weer sterker worden, met als gevolg dat het evenwicht tussen beide munten wordt hersteld. Juvyns verwijst in dat verband naar de ZEW en IFO, twee belangrijke Duitse indices die alle twee ruimte lieten voor optimisme. We zijn volgens Juvyns langzaam maar zeker economische gezien aan de beterhand en deze trend zal zich in de loop van dit jaar nog versterken.