Vincent Juvyns van JP Morgan AM maakt zich daar echter niet te veel zorgen over, want de onderliggende trend blijft goed. Dat blijkt uit de index vande aankoopmanagers, die al een tijdje boven het niveau van 50 noteert. Een PMI van meer dan 50 wijst op groei, onder 50 is er sprake van een krimp.

Er zijn volgens Juvyns nog andere positieve signalen, zo blijkt er in de periferie sprake te zijn van een langzame verbetering. In de toekomst zal het remmend effect in mindere mate voelbaar zijn, zodat er in de loop van volgend jaar hoe dan ook sprake zal zijn van een groeiversnelling.

Vincent Juvyns van JP Morgan AM maakt zich daar echter niet te veel zorgen over, want de onderliggende trend blijft goed. Dat blijkt uit de index vande aankoopmanagers, die al een tijdje boven het niveau van 50 noteert. Een PMI van meer dan 50 wijst op groei, onder 50 is er sprake van een krimp. Er zijn volgens Juvyns nog andere positieve signalen, zo blijkt er in de periferie sprake te zijn van een langzame verbetering. In de toekomst zal het remmend effect in mindere mate voelbaar zijn, zodat er in de loop van volgend jaar hoe dan ook sprake zal zijn van een groeiversnelling.