Uit een rondvraag uitgevoerd door Bloomberg blijkt dat de grootste krimp in bijna vier jaar wordt verwacht.

De consensus ligt op een krimp van het BBP met 0,45%, wat de grootste daling zou zijn sinds het eerste kwartaal van 2009. Toen werd een daling van het BBP met 2,80% opgetekend.

President Draghi van de Europese Centrale Bank verklaarde vorige week nog dat de economie in de eerste helft van dit jaar zwak zal blijven.

Marchel Alexandrovich, economist bij Jefferies International Ltd. in Londen, denkt echter dat we het dieptepunt achter de rug hebben.

Toch zijn niet alle problemen opgelost, want in de eurozone zitten in totaal 18,70 miljoen mensen zonder werk. De kaap van 20 miljoen komt zodoende binnen handbereik.

Uit een rondvraag uitgevoerd door Bloomberg blijkt dat de grootste krimp in bijna vier jaar wordt verwacht. De consensus ligt op een krimp van het BBP met 0,45%, wat de grootste daling zou zijn sinds het eerste kwartaal van 2009. Toen werd een daling van het BBP met 2,80% opgetekend. President Draghi van de Europese Centrale Bank verklaarde vorige week nog dat de economie in de eerste helft van dit jaar zwak zal blijven. Marchel Alexandrovich, economist bij Jefferies International Ltd. in Londen, denkt echter dat we het dieptepunt achter de rug hebben. Toch zijn niet alle problemen opgelost, want in de eurozone zitten in totaal 18,70 miljoen mensen zonder werk. De kaap van 20 miljoen komt zodoende binnen handbereik.