De Europese economie lijkt wel vastgeroest in de vrees voor een nieuwe crisis, als we het zakenmagazine Forbes mogen geloven. Zowat overal in de eurozone vallen de macro-economische cijfers fors tegen. De Italiaanse economie daalde in het eerste kwartaal met 0,10% en dat was een prestatie vergelijkbaar met die in de drie vorige kwartalen.

De Portugese economie kromp met 0,70%, na in de maanden voordien te zijn gegroeid. Er is dus geen sprake van voor- maar van achteruitgang. Wanneer de economische indicatoren niet snel verbeteren zal een nieuwe crisis in de eurozone waarschijnlijk onvermijdelijk zijn.

De Europese economie lijkt wel vastgeroest in de vrees voor een nieuwe crisis, als we het zakenmagazine Forbes mogen geloven. Zowat overal in de eurozone vallen de macro-economische cijfers fors tegen. De Italiaanse economie daalde in het eerste kwartaal met 0,10% en dat was een prestatie vergelijkbaar met die in de drie vorige kwartalen. De Portugese economie kromp met 0,70%, na in de maanden voordien te zijn gegroeid. Er is dus geen sprake van voor- maar van achteruitgang. Wanneer de economische indicatoren niet snel verbeteren zal een nieuwe crisis in de eurozone waarschijnlijk onvermijdelijk zijn.