Dat geldt alleszins toch voor de oude kern van Europa, met als centra Frankrijk en Duitsland. In de periferie - zeg maar de PIIGS-landen - is de situatie anders, daar ziet het economisch plaatje er minder gunstig uit.

Een Europa op twee snelheden lijkt al een moeilijke zaak, want lijkt onwaarschijnlijk dat de besparingsmaatregelen in een aantal landen niet de rest van de eurozone gaan besmetten.

Karsten Brzeski van ING is echter van mening dat ook de loskoppeling van de Europese economie van de Amerikaanse een illusie is.

Dat is in de afgelopen 40 jaar zo geweest en dat zal ook zo blijven. Alleen Duitsland, de motor van de Europese economie, zal sterk blijven presteren.

Dat geldt alleszins toch voor de oude kern van Europa, met als centra Frankrijk en Duitsland. In de periferie - zeg maar de PIIGS-landen - is de situatie anders, daar ziet het economisch plaatje er minder gunstig uit. Een Europa op twee snelheden lijkt al een moeilijke zaak, want lijkt onwaarschijnlijk dat de besparingsmaatregelen in een aantal landen niet de rest van de eurozone gaan besmetten. Karsten Brzeski van ING is echter van mening dat ook de loskoppeling van de Europese economie van de Amerikaanse een illusie is. Dat is in de afgelopen 40 jaar zo geweest en dat zal ook zo blijven. Alleen Duitsland, de motor van de Europese economie, zal sterk blijven presteren.