Europa loopt economisch gezien gemiddeld ongeveer zes maanden achter op de Amerikaanse. Gezien de dreiging van een terugval in de economische activiteiten in de Verenigde Staten, houdt dit een waarschuwing voor Europa in.

De kracht van de opleving van de Amerikaanse economie wordt namelijk openlijk in vraag gesteld, zoals ook bleek bij de publicatie van het laatste Federal Reserve Beige Book.

Merrill Lynch Bank of America wijst er op dat dit Beige Book aangeeft dat het tempo van de opleving in aanzienlijke mate is teruggevallen in de afgelopen weken.

De kleinhandelsverkopen herstellen weliswaar, maar met de verkopen van duurdere items wil het allesbehalve vlotten. Daardoor wordt alle aandacht gevestigd op de bedrijfsinvesteringen.

Europa loopt economisch gezien gemiddeld ongeveer zes maanden achter op de Amerikaanse. Gezien de dreiging van een terugval in de economische activiteiten in de Verenigde Staten, houdt dit een waarschuwing voor Europa in. De kracht van de opleving van de Amerikaanse economie wordt namelijk openlijk in vraag gesteld, zoals ook bleek bij de publicatie van het laatste Federal Reserve Beige Book. Merrill Lynch Bank of America wijst er op dat dit Beige Book aangeeft dat het tempo van de opleving in aanzienlijke mate is teruggevallen in de afgelopen weken. De kleinhandelsverkopen herstellen weliswaar, maar met de verkopen van duurdere items wil het allesbehalve vlotten. Daardoor wordt alle aandacht gevestigd op de bedrijfsinvesteringen.