Het waren vooral de banken die de wind in de zeilen hadden en daar is een duidelijke reden voor. Jens Weidmann van de Bundesbank stelde onlangs een verdere renteverlaging in het vooruitzicht wanneer de economische indicatoren verder zouden verslechteren.

De vanmiddag gepubliceerde index van de aankoopmanagers in de eurozone viel alvast tegen, zodat het moment voor ingrijpen aangebroken lijkt. Mogelijk zal de Europese Centrale Bank op haar meeting van 2 mei de basisrente met een kwart of zelfs een half procent verlagen.

Het waren vooral de banken die de wind in de zeilen hadden en daar is een duidelijke reden voor. Jens Weidmann van de Bundesbank stelde onlangs een verdere renteverlaging in het vooruitzicht wanneer de economische indicatoren verder zouden verslechteren. De vanmiddag gepubliceerde index van de aankoopmanagers in de eurozone viel alvast tegen, zodat het moment voor ingrijpen aangebroken lijkt. Mogelijk zal de Europese Centrale Bank op haar meeting van 2 mei de basisrente met een kwart of zelfs een half procent verlagen.