Dat is weliswaar geen sterke groei, maar het is wel voldoende om stabiliteit te handhaven en mogelijk ruimte te bieden om de staatsschuldniveaus zeer geleidelijk terug te brengen, al denken we dat overheden hun tekorten minder snel zullen terugbrengen dan waar ze nu op mikken", aldus Balls.

PIMCO voorziet voor Duitsland de sterkste groei in Europa, terwijl in Frankrijk en vooral Italië de groei daarbij achterblijft vanwege het uitblijven van structurele hervormingen die de groeimogelijkheden verbeteren.

In Spanje vinden die structurele hervormingen wel plaats zodat de groei daarvan profiteert, ondanks het aanhoudende proces van schuldaflossing.

In het VK zit de economie dicht tegen zijn potentiële groeiniveau en is de inflatie dicht bij het streefniveau, maar daar kan de groei worden geremd door de hoge schuldniveaus en krapper begrotingsbeleid.

De Griekse schuldenlast is met 180% van het bbp nog steeds onhoudbaar, denkt Balls. "We verwachten meer schuldherstructureringen in de vorm van looptijdverlenging tot 50 jaar.

Feitelijk heeft Griekenland een rentepauze gehad van tien jaar. De politieke situatie blijft instabiel, en is daarmee moeilijk te voorspellen."

Dat is weliswaar geen sterke groei, maar het is wel voldoende om stabiliteit te handhaven en mogelijk ruimte te bieden om de staatsschuldniveaus zeer geleidelijk terug te brengen, al denken we dat overheden hun tekorten minder snel zullen terugbrengen dan waar ze nu op mikken", aldus Balls. PIMCO voorziet voor Duitsland de sterkste groei in Europa, terwijl in Frankrijk en vooral Italië de groei daarbij achterblijft vanwege het uitblijven van structurele hervormingen die de groeimogelijkheden verbeteren. In Spanje vinden die structurele hervormingen wel plaats zodat de groei daarvan profiteert, ondanks het aanhoudende proces van schuldaflossing. In het VK zit de economie dicht tegen zijn potentiële groeiniveau en is de inflatie dicht bij het streefniveau, maar daar kan de groei worden geremd door de hoge schuldniveaus en krapper begrotingsbeleid. De Griekse schuldenlast is met 180% van het bbp nog steeds onhoudbaar, denkt Balls. "We verwachten meer schuldherstructureringen in de vorm van looptijdverlenging tot 50 jaar. Feitelijk heeft Griekenland een rentepauze gehad van tien jaar. De politieke situatie blijft instabiel, en is daarmee moeilijk te voorspellen."