Niettemin steekt de rentegevoeligheid van Europese effecten gunstig af bij die uit andere ontwikkelde economieën.

Omdat de Europese Centrale Bank signalen geeft dat hij tot verruiming geneigd is, zijn Europese activa relatief aantrekkelijk.

Dit geldt in het bijzonder voor sectoren waar de basisvoorwaarden door schuldafbouw goed zijn en effecten gunstig zijn gewaardeerd.

Er liggen kansen voor beleggers die zich op specifieke sectoren van de Europese markten voor bedrijfsobligaties kunnen richten, zich baserend op zorgvuldige 'bottom-up' selectie van effecten.

PIMCO ziet vooral goede mogelijkheden in bankkapitaal, hybride bedrijfsobligaties en sterke opkomende bedrijven ('rising stars').

Niettemin steekt de rentegevoeligheid van Europese effecten gunstig af bij die uit andere ontwikkelde economieën. Omdat de Europese Centrale Bank signalen geeft dat hij tot verruiming geneigd is, zijn Europese activa relatief aantrekkelijk. Dit geldt in het bijzonder voor sectoren waar de basisvoorwaarden door schuldafbouw goed zijn en effecten gunstig zijn gewaardeerd. Er liggen kansen voor beleggers die zich op specifieke sectoren van de Europese markten voor bedrijfsobligaties kunnen richten, zich baserend op zorgvuldige 'bottom-up' selectie van effecten. PIMCO ziet vooral goede mogelijkheden in bankkapitaal, hybride bedrijfsobligaties en sterke opkomende bedrijven ('rising stars').