De Brusselse beurs doet het niet veel beter, ook bij ons moet de BEL 20 ongeveer een kwart procent prijsgeven. De vanmorgen gepubliceerde bedrijfsresultaten hadden per saldo niet zo veel invloed op de koersevolutie van de aandelen van de betrokken bedrijven, alleen EVS krijgt met wat tegenwind af te rekenen.

De Europese economie dreigt in een recessie af te glijden, zo blijkt uit de vanmorgen gepubliceerde BBP-cijfers in een aantal landen. Volgens Europees Commissaris Marco Buti begint de aanhoudende zwakte in de Europese periferie haar tol te eisen op de economie in de kernlanden.

De Brusselse beurs doet het niet veel beter, ook bij ons moet de BEL 20 ongeveer een kwart procent prijsgeven. De vanmorgen gepubliceerde bedrijfsresultaten hadden per saldo niet zo veel invloed op de koersevolutie van de aandelen van de betrokken bedrijven, alleen EVS krijgt met wat tegenwind af te rekenen. De Europese economie dreigt in een recessie af te glijden, zo blijkt uit de vanmorgen gepubliceerde BBP-cijfers in een aantal landen. Volgens Europees Commissaris Marco Buti begint de aanhoudende zwakte in de Europese periferie haar tol te eisen op de economie in de kernlanden.