De Europese economie boert in snel tempo achteruit, zo bleek vorige week. Het Duits ministerie van Economische Zaken kondigde aan dat de fabrieksorders in september met 4,30% zijn gedaald.

Het was al de derde maand op rij dat deze bestellingen zijn gedaald, er was bovendien gerekend op een stijging met 0,10% in plaats van op een daling.

Een rapport opgesteld door Markit Economics stelde bovendien dat de index van de aankoopmanagers voor de eurozone in oktober verder is weggezakt onder het niveau van 50.

De Europese economie boert in snel tempo achteruit, zo bleek vorige week. Het Duits ministerie van Economische Zaken kondigde aan dat de fabrieksorders in september met 4,30% zijn gedaald. Het was al de derde maand op rij dat deze bestellingen zijn gedaald, er was bovendien gerekend op een stijging met 0,10% in plaats van op een daling. Een rapport opgesteld door Markit Economics stelde bovendien dat de index van de aankoopmanagers voor de eurozone in oktober verder is weggezakt onder het niveau van 50.