Daarmee wordt nogmaals duidelijk dat een zwakke prijzenevolutie het economisch herstel bemoeilijkt. De Europese beurzen noteren overigens nog steeds in het rood, waarbij de Euro Stoxx 50 zowat een half procent moet prijsgeven.

De enige opdracht van de ECB bestaat erin het inflatieniveau te bewaken en het ligt volgens Belfius Bank dan ook niet in haar bevoegdheid om rechtstreeks te handelen in functie van de wisselkoers van de euro.

Nochtans, ook al is de koers van de eenheidsmunt geen beleidsdoelstelling voor de ECB, deze beïnvloedt toch het niveau van de inflatie en deze wordt dan ook van nabij gevolgd door de ECB.

Daarmee wordt nogmaals duidelijk dat een zwakke prijzenevolutie het economisch herstel bemoeilijkt. De Europese beurzen noteren overigens nog steeds in het rood, waarbij de Euro Stoxx 50 zowat een half procent moet prijsgeven. De enige opdracht van de ECB bestaat erin het inflatieniveau te bewaken en het ligt volgens Belfius Bank dan ook niet in haar bevoegdheid om rechtstreeks te handelen in functie van de wisselkoers van de euro. Nochtans, ook al is de koers van de eenheidsmunt geen beleidsdoelstelling voor de ECB, deze beïnvloedt toch het niveau van de inflatie en deze wordt dan ook van nabij gevolgd door de ECB.