Spanje, waar we zoveel negatiefs over horen, is een lichtpunt, over de afgelopen 12 maanden zijn daar 315.000 nieuwe jobs bijgekomen. Bovendien is er ook sprake van een duidelijk verbetering in andere probleemlanden als Italië en Griekenland, twee landen die ook maatregelen nemen om de arbeidsmarkt te hervormen.

Die wordt flexibeler gemaakt in een poging om de macht van de vakbonden te reduceren. Volgens Juvyns zullen deze maatregelen een positieve invloed blijven hebben op de jobcreatie. Voor euforie is weliswaar geen ruimte, maar de situatie is toch langzamerhand aan het verbeteren.

Spanje, waar we zoveel negatiefs over horen, is een lichtpunt, over de afgelopen 12 maanden zijn daar 315.000 nieuwe jobs bijgekomen. Bovendien is er ook sprake van een duidelijk verbetering in andere probleemlanden als Italië en Griekenland, twee landen die ook maatregelen nemen om de arbeidsmarkt te hervormen. Die wordt flexibeler gemaakt in een poging om de macht van de vakbonden te reduceren. Volgens Juvyns zullen deze maatregelen een positieve invloed blijven hebben op de jobcreatie. Voor euforie is weliswaar geen ruimte, maar de situatie is toch langzamerhand aan het verbeteren.