De Europese economie bevindt zich al in het zevende depressiejaar en dit ondanks de peptalk die de Europese Centrale Bank regelmatig probeert kwijt te raken aan de inwoners van de Europese Unie. Die zien echter met eigen ogen dat de situatie achteruitboert en dat het gemelde herstel niet veel helpt.

Vistesen verwees ook naar een uitspraak van de bekende Amerikaanse econoom en Nobelprijswinnaar Joseph Stiglitz, die de monetaire politiek van de Europese Centrale Bank een flop van jewelste noemde. Mario Draghi heeft op deze beschuldiging tot dusver nog niet geantwoord.

De Europese economie bevindt zich al in het zevende depressiejaar en dit ondanks de peptalk die de Europese Centrale Bank regelmatig probeert kwijt te raken aan de inwoners van de Europese Unie. Die zien echter met eigen ogen dat de situatie achteruitboert en dat het gemelde herstel niet veel helpt. Vistesen verwees ook naar een uitspraak van de bekende Amerikaanse econoom en Nobelprijswinnaar Joseph Stiglitz, die de monetaire politiek van de Europese Centrale Bank een flop van jewelste noemde. Mario Draghi heeft op deze beschuldiging tot dusver nog niet geantwoord.