Dat bleek onder andere gisteren op de obligatiemarkten, waar de perifere obligaties eens te meer met zware verkoopdruk af te rekenen kregen. De Europese droom lijkt nu verder af dan ooit.

Bovendien dreigt ook in de banksector de spanning opnieuw toe te nemen. De Markit iTraxx Financial Index, die de swaps op banken en verzekeringen uitdrukt, steeg woensdag met 3,50% tot 149.

Bill Blain, strateeg bij Newedge Group in Londen, is van mening dat er een soort aardbeving heeft plaatsgevonden in Europa. Steeds meer Europeanen krijgen een afkeer van Europa.

Dat bleek onder andere gisteren op de obligatiemarkten, waar de perifere obligaties eens te meer met zware verkoopdruk af te rekenen kregen. De Europese droom lijkt nu verder af dan ooit. Bovendien dreigt ook in de banksector de spanning opnieuw toe te nemen. De Markit iTraxx Financial Index, die de swaps op banken en verzekeringen uitdrukt, steeg woensdag met 3,50% tot 149. Bill Blain, strateeg bij Newedge Group in Londen, is van mening dat er een soort aardbeving heeft plaatsgevonden in Europa. Steeds meer Europeanen krijgen een afkeer van Europa.