De Europese Centrale Bank heeft krachtige maatregelen geschuwd en wordt nu geconfronteerd met een situatie die alsmaar verder uit de hand loopt. Op de obligatiemarkten is zich in Zuid-Europa een zeepbel aan het vormen die vroeg of laat in het gezicht van de beleggers kan ontploffen.

Niets ondersteunt namelijk de hausse bij de obligatiekoersen die we in de afgelopen weken hebben gezien. De Europese crisis is verre van gedaan, vroeg of laat zal ze als een boemerang terugkeren naar de financiële markten. Mario Draghi zal dan meer dan mooie woorden moeten gebruiken om de crisis af te wenden.

De Europese Centrale Bank heeft krachtige maatregelen geschuwd en wordt nu geconfronteerd met een situatie die alsmaar verder uit de hand loopt. Op de obligatiemarkten is zich in Zuid-Europa een zeepbel aan het vormen die vroeg of laat in het gezicht van de beleggers kan ontploffen. Niets ondersteunt namelijk de hausse bij de obligatiekoersen die we in de afgelopen weken hebben gezien. De Europese crisis is verre van gedaan, vroeg of laat zal ze als een boemerang terugkeren naar de financiële markten. Mario Draghi zal dan meer dan mooie woorden moeten gebruiken om de crisis af te wenden.