De evolutie van de Spaanse rente ten opzichte van de Duitse rente vormt daar een goed voorbeeld van. De spread tussen beiden is teruggevallen tot nog iets meer dan anderhalf procent, waar dat op de piek van de eurocrisis meer dan 6% was. Op dat moment leek het onvermijdelijk dat Spanje om hulp zou moeten vragen.

Daar is dat op dit moment geen sprake meer van, maar Europa wordt nu met andere problemen geconfronteerd. Onder andere dankzij het verdwijnen van het crisisgevoel is de koers van de euro door het plafond gevlogen en dat dreigt de Europese economie zware schade toe te brengen.

De evolutie van de Spaanse rente ten opzichte van de Duitse rente vormt daar een goed voorbeeld van. De spread tussen beiden is teruggevallen tot nog iets meer dan anderhalf procent, waar dat op de piek van de eurocrisis meer dan 6% was. Op dat moment leek het onvermijdelijk dat Spanje om hulp zou moeten vragen. Daar is dat op dit moment geen sprake meer van, maar Europa wordt nu met andere problemen geconfronteerd. Onder andere dankzij het verdwijnen van het crisisgevoel is de koers van de euro door het plafond gevlogen en dat dreigt de Europese economie zware schade toe te brengen.