Vorige week kwamen onder andere Procter & Gamble en Danone met de boodschap dat de resultaten dit jaar niet het gewenste niveau gaan halen.

Daarmee is de verwachting ontstaan dat nog meer bedrijven met winstwaarschuwingen gaan komen. In de Verenigde Staten kwamen recent ook nog andere zwaargewichten als United Technologies en Federal Express met een winstwaarschuwing die aan duidelijkheid niets te wensen overliet. Philip Morris liet weten dat in Spanje als gevolg van de crisis minder sigaretten worden verkocht.

Winstverwachtingen S&P 500 worden snel naar beneden aangepast

De analisten verwachten dat de winsten van de bedrijven opgenomen in de S&P 500 over het tweede kwartaal met 1,10% zijn gedaald, waar in mei nog van een stijging werd uitgegaan. Daarmee zou een einde komen aan een periode van 11 kwartalen van stijgende bedrijfswinsten.

Tijdens het eerste kwartaal stegen de bedrijfswinsten in de Verenigde Staten nog met gemiddeld 6,20%. Ook in Azië zijn de eerste winstwaarschuwingen al binnengelopen, onder andere Compal Electronics waarschuwde dat de vooropgestelde doelstellingen niet gerealiseerd gaan kunnen worden.

Vorige week kwamen onder andere Procter & Gamble en Danone met de boodschap dat de resultaten dit jaar niet het gewenste niveau gaan halen. Daarmee is de verwachting ontstaan dat nog meer bedrijven met winstwaarschuwingen gaan komen. In de Verenigde Staten kwamen recent ook nog andere zwaargewichten als United Technologies en Federal Express met een winstwaarschuwing die aan duidelijkheid niets te wensen overliet. Philip Morris liet weten dat in Spanje als gevolg van de crisis minder sigaretten worden verkocht. Winstverwachtingen S&P 500 worden snel naar beneden aangepast De analisten verwachten dat de winsten van de bedrijven opgenomen in de S&P 500 over het tweede kwartaal met 1,10% zijn gedaald, waar in mei nog van een stijging werd uitgegaan. Daarmee zou een einde komen aan een periode van 11 kwartalen van stijgende bedrijfswinsten. Tijdens het eerste kwartaal stegen de bedrijfswinsten in de Verenigde Staten nog met gemiddeld 6,20%. Ook in Azië zijn de eerste winstwaarschuwingen al binnengelopen, onder andere Compal Electronics waarschuwde dat de vooropgestelde doelstellingen niet gerealiseerd gaan kunnen worden.