Nadat in 2012 de grens van 10 miljard euro werd bereikt en de 12 miljard euro in 2013, staat het volume van nieuwe uitgiften dit jaar al op 5 miljard euro.

Volgens Allianz Global Investors (AllianzGI) ontwikkelt dit beleggingssegment zich goed en blijft het bovendien aantrekkelijk voor beleggers.

Tristan Gruet, portfoliomanager van het Allianz Convertible Bond fonds zegt:

„De sterke belangstelling vanuit klanten wordt gedreven door de behoefte aan rendement in een klimaat van lage yield en door de technische patronen van de 'convertibles'. Enige uitzonderingen daargelaten, is dit segment nog altijd aantrekkelijk vanuit een waarderingsperspectief. Een diepgaande credit analyse en actief management van de portefeuille zijn onontbeerlijk in de huidige markten. Beleggers kunnen een gevarieerde portefeuille opbouwen met converteerbare obligaties uit Europa omdat de markt een verscheidenheid biedt van sectoren. Converteerbare obligaties laten een asymmetrisch risico-rendement patroon zien over een langere termijn en bieden een aantrekkelijk rendement met minder volatiliteit dan aandelen. Over de afgelopen 20 jaar hebben Europese convertibles 98% van de prestaties gehaald van Europese aandelen met slechts 45% van de volatiliteit. Tijdens opgaande markten laten de convertibles een sterke correlatie zien met aandelenmarkten terwijl ze tijdens een neergaande markt meer het patroon volgen van obligaties. Het integreren van converteerbare obligaties in een portefeuille kan dus helpen om het risico-rendement profiel te verbeteren, zelfs in tijden dat de markt geen sterk beeld laat zien."

Nadat in 2012 de grens van 10 miljard euro werd bereikt en de 12 miljard euro in 2013, staat het volume van nieuwe uitgiften dit jaar al op 5 miljard euro. Volgens Allianz Global Investors (AllianzGI) ontwikkelt dit beleggingssegment zich goed en blijft het bovendien aantrekkelijk voor beleggers. Tristan Gruet, portfoliomanager van het Allianz Convertible Bond fonds zegt: „De sterke belangstelling vanuit klanten wordt gedreven door de behoefte aan rendement in een klimaat van lage yield en door de technische patronen van de 'convertibles'. Enige uitzonderingen daargelaten, is dit segment nog altijd aantrekkelijk vanuit een waarderingsperspectief. Een diepgaande credit analyse en actief management van de portefeuille zijn onontbeerlijk in de huidige markten. Beleggers kunnen een gevarieerde portefeuille opbouwen met converteerbare obligaties uit Europa omdat de markt een verscheidenheid biedt van sectoren. Converteerbare obligaties laten een asymmetrisch risico-rendement patroon zien over een langere termijn en bieden een aantrekkelijk rendement met minder volatiliteit dan aandelen. Over de afgelopen 20 jaar hebben Europese convertibles 98% van de prestaties gehaald van Europese aandelen met slechts 45% van de volatiliteit. Tijdens opgaande markten laten de convertibles een sterke correlatie zien met aandelenmarkten terwijl ze tijdens een neergaande markt meer het patroon volgen van obligaties. Het integreren van converteerbare obligaties in een portefeuille kan dus helpen om het risico-rendement profiel te verbeteren, zelfs in tijden dat de markt geen sterk beeld laat zien."