Toch heeft de Europese consument de handdoek in de ring gegooid, hij ziet het namelijk niet meer zitten. Helemaal ongelijk kan men die consument ook niet geven, want een aantal macro-economische indicatoren wijzen onmiskenbaar op een verzwakte economische situatie.

De werkloosheidsgraad scheert hoge toppen, steeds meer mensen plegen zelfmoord, de banken worden opgezadeld met een recordnivea aan probleemkredieten en ga zo maar door. Niet te verwonderen dus dat het consumentenvertrouwen in januari de grootste daling in 18 maanden achter de rug heeft.

Toch heeft de Europese consument de handdoek in de ring gegooid, hij ziet het namelijk niet meer zitten. Helemaal ongelijk kan men die consument ook niet geven, want een aantal macro-economische indicatoren wijzen onmiskenbaar op een verzwakte economische situatie. De werkloosheidsgraad scheert hoge toppen, steeds meer mensen plegen zelfmoord, de banken worden opgezadeld met een recordnivea aan probleemkredieten en ga zo maar door. Niet te verwonderen dus dat het consumentenvertrouwen in januari de grootste daling in 18 maanden achter de rug heeft.