Sinds de piek die op 25 november van vorig jaar werd bereikt, is de koers van de euro met 19% gedaald. Op 7 juni werd een dieptepunt voor de afgelopen 4 jaar bereikt op het niveau van 1,1877 dollar.

Volgens Barroso bedraagt het effectieve wisselkoersverlies sinds de herst van vorig jaar bijna 10%. De Europese Unie is echter vast van plan om de koers van de euro te helpen verdedigen.

Economisch gezien zijn de fundamentals goed, terwijl de schulden en de tekorten van de meeste Europese landen kleiner zijn dan die van de belangrijkste handelspartners.

Bovendien is er het reddingsplan van 750 miljard dat in mei werd goedgekeurd. Barroso merkte wel dat het afbouwen van de stimuleringsprogramma's gradueel moeten doorgevoerd worden, op zo'n manier dat de economische groei niet in gevaar komt.

Sinds de piek die op 25 november van vorig jaar werd bereikt, is de koers van de euro met 19% gedaald. Op 7 juni werd een dieptepunt voor de afgelopen 4 jaar bereikt op het niveau van 1,1877 dollar. Volgens Barroso bedraagt het effectieve wisselkoersverlies sinds de herst van vorig jaar bijna 10%. De Europese Unie is echter vast van plan om de koers van de euro te helpen verdedigen. Economisch gezien zijn de fundamentals goed, terwijl de schulden en de tekorten van de meeste Europese landen kleiner zijn dan die van de belangrijkste handelspartners. Bovendien is er het reddingsplan van 750 miljard dat in mei werd goedgekeurd. Barroso merkte wel dat het afbouwen van de stimuleringsprogramma's gradueel moeten doorgevoerd worden, op zo'n manier dat de economische groei niet in gevaar komt.