In het geval van de BEL 20 loopt het verlies op tot ruim driekwart procent. Delhaize kan de openingswinsten grotendeels vasthouden, maar met name KBC ligt zwak op koers.

Op de valutamarkten moet ook de koers van de euro opnieuw terrein prijsgeven. De Europese Commissie verlaagde de groeivooruitzichten voor de eurozone en dat weegt op het sentiment.

Sterke resultaten Ageas

CEO Bart De Smet gaf volgende toelichting op de cijfers die Ageas vanmorgen bekendmaakte:

"Het afgelopen kwartaal hebben we opnieuw een sterke prestatie geleverd in alle bedrijfssegmenten. Het premie-inkomen overtrof de cijfers van de vergelijkbare periode 2011 en de verzekeringsresultaten ontwikkelden zich sterk. Dit is in groot contrast met de eerste negen maanden van vorig jaar, die gekenmerkt werden door de schuldencrisis in Zuid-Europa.

In september hebben wij onze visie voor de toekomst kenbaar gemaakt, waaronder onze strategische keuzes en de doelstellingen die we voor 2015 hebben gesteld. De recente overname in het Verenigd Koninkrijk van de activiteiten van Groupama is een goed voorbeeld van ons voornemen om het aandeel van onze Niet-Leven activiteiten te vergroten. De combined ratio van 97,9% weerspiegelt de pro-actieve maatregelen die we getroffen hebben in het verleden, en zoals we recent hebben vermeld in onze strategie voor de volgende 3 jaren, is het onze intentie om in de toekomst de combined ratio van de Groep structureel onder de 100% te houden. Deze resultaten zijn zeer bemoedigend en we doen er dan ook alles aan om de vaart erin te houden."

In het geval van de BEL 20 loopt het verlies op tot ruim driekwart procent. Delhaize kan de openingswinsten grotendeels vasthouden, maar met name KBC ligt zwak op koers. Op de valutamarkten moet ook de koers van de euro opnieuw terrein prijsgeven. De Europese Commissie verlaagde de groeivooruitzichten voor de eurozone en dat weegt op het sentiment.Sterke resultaten Ageas CEO Bart De Smet gaf volgende toelichting op de cijfers die Ageas vanmorgen bekendmaakte: "Het afgelopen kwartaal hebben we opnieuw een sterke prestatie geleverd in alle bedrijfssegmenten. Het premie-inkomen overtrof de cijfers van de vergelijkbare periode 2011 en de verzekeringsresultaten ontwikkelden zich sterk. Dit is in groot contrast met de eerste negen maanden van vorig jaar, die gekenmerkt werden door de schuldencrisis in Zuid-Europa. In september hebben wij onze visie voor de toekomst kenbaar gemaakt, waaronder onze strategische keuzes en de doelstellingen die we voor 2015 hebben gesteld. De recente overname in het Verenigd Koninkrijk van de activiteiten van Groupama is een goed voorbeeld van ons voornemen om het aandeel van onze Niet-Leven activiteiten te vergroten. De combined ratio van 97,9% weerspiegelt de pro-actieve maatregelen die we getroffen hebben in het verleden, en zoals we recent hebben vermeld in onze strategie voor de volgende 3 jaren, is het onze intentie om in de toekomst de combined ratio van de Groep structureel onder de 100% te houden. Deze resultaten zijn zeer bemoedigend en we doen er dan ook alles aan om de vaart erin te houden."