Momenteel wordt onderzocht of de steun die BayernLB, WestLB AG en HSH Nordbank AG ontvingen wel compatibel is met de Europese wetgeving. De commissie zou al een brief hebben gestuurd naar de Duitse vice-minister van financiën Joerg Asmussen.

De financiële markten zijn onmiddellijk opnieuw gaan speculeren over een nieuwe golf van kapitaalverhogingen in de Duitse bankwereld. Het is overigens geen geheim dat verschillende Duitse banken met problemen geconfronteerd worden.

Het bericht in Der Spiegel werd tot dusver niet bevestigd. De Europese bankwereld blijft in focus, met ook bijzondere aandacht voor de Ierse banken. Deze week wordt meer informatie verwacht over het reddingsplan voor Anglo Irish Bank.

Algemeen leeft de vrees dat nog meer Europese banken gedwongen gaan worden om geld op te halen, kwestie van de balans te versterken.

Momenteel wordt onderzocht of de steun die BayernLB, WestLB AG en HSH Nordbank AG ontvingen wel compatibel is met de Europese wetgeving. De commissie zou al een brief hebben gestuurd naar de Duitse vice-minister van financiën Joerg Asmussen. De financiële markten zijn onmiddellijk opnieuw gaan speculeren over een nieuwe golf van kapitaalverhogingen in de Duitse bankwereld. Het is overigens geen geheim dat verschillende Duitse banken met problemen geconfronteerd worden. Het bericht in Der Spiegel werd tot dusver niet bevestigd. De Europese bankwereld blijft in focus, met ook bijzondere aandacht voor de Ierse banken. Deze week wordt meer informatie verwacht over het reddingsplan voor Anglo Irish Bank. Algemeen leeft de vrees dat nog meer Europese banken gedwongen gaan worden om geld op te halen, kwestie van de balans te versterken.