Dankzij dat strategisch plan kan Belfius zich toeleggen op zijn kernactiviteit als bank-verzekeraar en zijn leefbaarheid op lange termijn herstellen, en tegelijkertijd op harmonieuze wijze groeien in zijn voornaamste bank- en verzekeringsmarkten.

Belfius kan vanaf nu bouwen aan een duurzame en zelfstandige toekomst in het kader van een langetermijnvisie en streeft tijdens de eerstvolgende jaren naar:

• het behoud van zijn marktaandeel in de diverse klantensegmenten;

• het voorbehouden van zijn winst voor de versterking van zijn kapitaalbasis met het oog op de uitvoering van de reglementaire hervormingen van Bazel III en Solvency II;

• een volgehouden inspanning om zijn recurrente kosten te verminderen tegen einde 2016.

Conform zijn strategisch plan heeft Belfius niet de bedoeling om tussen nu en einde 2014 grote overnames te doen.

Belfius zal ten volle de functie van bankier-verzekeraar voor de openbare besturen en de socialprofitsector blijven uitvoeren en zijn rol blijven spelen in de Belgische economie.

Dankzij dat strategisch plan kan Belfius zich toeleggen op zijn kernactiviteit als bank-verzekeraar en zijn leefbaarheid op lange termijn herstellen, en tegelijkertijd op harmonieuze wijze groeien in zijn voornaamste bank- en verzekeringsmarkten. Belfius kan vanaf nu bouwen aan een duurzame en zelfstandige toekomst in het kader van een langetermijnvisie en streeft tijdens de eerstvolgende jaren naar: • het behoud van zijn marktaandeel in de diverse klantensegmenten; • het voorbehouden van zijn winst voor de versterking van zijn kapitaalbasis met het oog op de uitvoering van de reglementaire hervormingen van Bazel III en Solvency II; • een volgehouden inspanning om zijn recurrente kosten te verminderen tegen einde 2016. Conform zijn strategisch plan heeft Belfius niet de bedoeling om tussen nu en einde 2014 grote overnames te doen. Belfius zal ten volle de functie van bankier-verzekeraar voor de openbare besturen en de socialprofitsector blijven uitvoeren en zijn rol blijven spelen in de Belgische economie.