De uitspraken van Oettinger bleven niet zonder gevolgen voor de olieprijs, die tijdens de afgelopen dagen wild heen en weer bewoog. Enerzijds is er de verwachting dat Japan als gevolg van de ramp minder olie gaat nodig hebben.

Anderzijds wordt er nog steeds gevochten in Bahrein en Libië, terwijl het in andere landen van het Midden-Oosten eveneens onrustig blijft. Het is daarom onduidelijk om de toekomstige richting te voorspellen die de olieprijs gaat inslaan.

Phil Flynn, vice president research bij PFGBest in Chicago, is van mening dat de oliemarkt in de komende dagen erg volatiel kan blijven. Pas wanneer de rust terugkeert, zal de mist boven de oliemarkt kunnen optrekken.

De uitspraken van Oettinger bleven niet zonder gevolgen voor de olieprijs, die tijdens de afgelopen dagen wild heen en weer bewoog. Enerzijds is er de verwachting dat Japan als gevolg van de ramp minder olie gaat nodig hebben. Anderzijds wordt er nog steeds gevochten in Bahrein en Libië, terwijl het in andere landen van het Midden-Oosten eveneens onrustig blijft. Het is daarom onduidelijk om de toekomstige richting te voorspellen die de olieprijs gaat inslaan. Phil Flynn, vice president research bij PFGBest in Chicago, is van mening dat de oliemarkt in de komende dagen erg volatiel kan blijven. Pas wanneer de rust terugkeert, zal de mist boven de oliemarkt kunnen optrekken.