De beurzen lijken weer op stoom te komen na de correctie van de afgelopen weken. Sinds eind vorige week veren de koersen op.

Eén van de sectoren die het beste momentum bezit in het universum van Leleux is deze van de chemiewaarden.

Een sector waarin de belegger wel selectief moet zijn want de winstverwachtingen van heel wat bedrijven die actief zijn in deze sector staan onder neerwaartse druk.

Een gevolg van de twijfels die er rijzen rond de duurzaamheid van het economisch herstel.

Daarom maakt Van Herck de keuze voor chemiegroepen die specifieke markten bestrijken (zoals bv. Bayer dat de shift naar geneesmiddelen maakte).

Het Nederlandse DSM heeft zich de afgelopen jaren geheroriënteerd naar de voedingssector: zo maakte de divisie "Nutrition" (voedingssupplementen, veevoederadditieven) in 2012 42% van de omzet en 64% van de operationele winst uit.

Daarnaast nemen de groeilanden zo'n 38% van de omzet voor hun rekening. Kortom, DSM is volgens Van Herck een gespecialiseerde chemische groep actief in groeimarkten (voeding en landbouw) en groeilanden en zodoende koopwaardig.

De beurzen lijken weer op stoom te komen na de correctie van de afgelopen weken. Sinds eind vorige week veren de koersen op. Eén van de sectoren die het beste momentum bezit in het universum van Leleux is deze van de chemiewaarden. Een sector waarin de belegger wel selectief moet zijn want de winstverwachtingen van heel wat bedrijven die actief zijn in deze sector staan onder neerwaartse druk. Een gevolg van de twijfels die er rijzen rond de duurzaamheid van het economisch herstel. Daarom maakt Van Herck de keuze voor chemiegroepen die specifieke markten bestrijken (zoals bv. Bayer dat de shift naar geneesmiddelen maakte). Het Nederlandse DSM heeft zich de afgelopen jaren geheroriënteerd naar de voedingssector: zo maakte de divisie "Nutrition" (voedingssupplementen, veevoederadditieven) in 2012 42% van de omzet en 64% van de operationele winst uit. Daarnaast nemen de groeilanden zo'n 38% van de omzet voor hun rekening. Kortom, DSM is volgens Van Herck een gespecialiseerde chemische groep actief in groeimarkten (voeding en landbouw) en groeilanden en zodoende koopwaardig.