Daarmee worden de inspanningen opgedreven om de Europese obligatiemarkt te ondersteunen tegen de achtergrond van de crisis rond het oplopen van de begrotingsdeficieten.

De centrale banken kochten vooral overheidsobligaties met een looptijd van vijf jaar en minder, zo bevestigde een handelaar die liever anoniem wilde blijven. Als gevolg van de aankopen daalde de spread met Duitse staatsobligaties.

De ECB verklaarde gisteren dat er vorige week voor een bedrag van 4 miljard euro aan staatsobligaties gekocht, waardoor het totaal bedrag van de aankopen sinds 25 juni is opgelopen tot 55 miljard euro.

De spreads met Griekse staatsobligaties was opgelopen als gevolg van speculatie dat beleggingsfondsen die obligatie-indices volgen obligaties zouden hebben verkocht.

Huw Worthington, fixed-income strateeg bij Barclays Capital in Londen, is van mening dat de centrale banken de laatste banken meer actief zijn op de markt dan in de periode voordien.

Daarmee worden de inspanningen opgedreven om de Europese obligatiemarkt te ondersteunen tegen de achtergrond van de crisis rond het oplopen van de begrotingsdeficieten. De centrale banken kochten vooral overheidsobligaties met een looptijd van vijf jaar en minder, zo bevestigde een handelaar die liever anoniem wilde blijven. Als gevolg van de aankopen daalde de spread met Duitse staatsobligaties. De ECB verklaarde gisteren dat er vorige week voor een bedrag van 4 miljard euro aan staatsobligaties gekocht, waardoor het totaal bedrag van de aankopen sinds 25 juni is opgelopen tot 55 miljard euro. De spreads met Griekse staatsobligaties was opgelopen als gevolg van speculatie dat beleggingsfondsen die obligatie-indices volgen obligaties zouden hebben verkocht. Huw Worthington, fixed-income strateeg bij Barclays Capital in Londen, is van mening dat de centrale banken de laatste banken meer actief zijn op de markt dan in de periode voordien.