Op een meeting in Frankfurt verklaarde Stark dat de centrale bank niet zal aarzelen om in actie te komen wanneer het inflatieprobleem in de komende maanden nog zou toenemen.

Het inflatieniveau in januari bedroeg in januari 2,40%, terwijl de ECB een inflatie-objectief van 2% voor de inflatie heeft vooropgesteld. Het lijkt waarschijnlijk dat het inflatieniveau in de komende maanden zal blijven stijgen.

De onrust in het Midden-Oosten heeft de olieprijzen opgejaagd, met als dat we steeds meer inflatiedruk ondervinden. Op 3 maart vergadert de ECB en mogelijk wordt daar een verandering in de bias met betrekking tot een eventuele renteverhoging aangekondigd.

Op een meeting in Frankfurt verklaarde Stark dat de centrale bank niet zal aarzelen om in actie te komen wanneer het inflatieprobleem in de komende maanden nog zou toenemen. Het inflatieniveau in januari bedroeg in januari 2,40%, terwijl de ECB een inflatie-objectief van 2% voor de inflatie heeft vooropgesteld. Het lijkt waarschijnlijk dat het inflatieniveau in de komende maanden zal blijven stijgen. De onrust in het Midden-Oosten heeft de olieprijzen opgejaagd, met als dat we steeds meer inflatiedruk ondervinden. Op 3 maart vergadert de ECB en mogelijk wordt daar een verandering in de bias met betrekking tot een eventuele renteverhoging aangekondigd.