Chatwell gelooft dat het rendement op de 10-jarige bund in de komende dagen vanaf het niveau van ongeveer 1,75% weer kan rechtkrabbelen, bijvoorbeeld tot in de buurt van de range van 1,80 tot 1,82%. Volgens Chatwell was het hoopgevend dat 36 van de 39 primary dealers ondanks de lage rentestand toch aan de veiling deelnamen.

De Europese Centrale Bank kan opnieuw Spaanse

staatsobligaties opkopen en zo de rust op de obligatiemarkten doen terugkeren. Dat verklaarde vandaag Benoit Coeure, executive board member bij de Europese Centrale Bank. De waarschuwing kan niets aan dovemansoren terecht.

Hoe lang kan ECB-effect duren?

De vraag rijst echter meteen hoe lang het ECB-effect kan duren. Volgens de meeste analisten is het slechts een kwestie van tijd alvorens de Spaanse staatsobligaties opnieuw in de problemen gaan raken. Het rendement op de 10-jarige daalde vandaag met 11 basispunten tot 5,87%.

Toch bevindt het rendement op de 10-jarige zich nog steeds ongeveer 1% boven het niveau van 2 maart, toen premier Mariano Rajoy te verstaan gaf dat Spanje de begrotingsdoelstelling voor 2012 gaat missen. Overigens daalde vandaag ook het rendement op de 10-jarige Italiaanse staatsobligatie met 18 basispunten tot 5,51%. Morgen veilt ook Italië staatsobligaties.

Chatwell gelooft dat het rendement op de 10-jarige bund in de komende dagen vanaf het niveau van ongeveer 1,75% weer kan rechtkrabbelen, bijvoorbeeld tot in de buurt van de range van 1,80 tot 1,82%. Volgens Chatwell was het hoopgevend dat 36 van de 39 primary dealers ondanks de lage rentestand toch aan de veiling deelnamen. De Europese Centrale Bank kan opnieuw Spaanse staatsobligaties opkopen en zo de rust op de obligatiemarkten doen terugkeren. Dat verklaarde vandaag Benoit Coeure, executive board member bij de Europese Centrale Bank. De waarschuwing kan niets aan dovemansoren terecht. Hoe lang kan ECB-effect duren? De vraag rijst echter meteen hoe lang het ECB-effect kan duren. Volgens de meeste analisten is het slechts een kwestie van tijd alvorens de Spaanse staatsobligaties opnieuw in de problemen gaan raken. Het rendement op de 10-jarige daalde vandaag met 11 basispunten tot 5,87%. Toch bevindt het rendement op de 10-jarige zich nog steeds ongeveer 1% boven het niveau van 2 maart, toen premier Mariano Rajoy te verstaan gaf dat Spanje de begrotingsdoelstelling voor 2012 gaat missen. Overigens daalde vandaag ook het rendement op de 10-jarige Italiaanse staatsobligatie met 18 basispunten tot 5,51%. Morgen veilt ook Italië staatsobligaties.