De FED gaat nogmaals voor een bedrag van 600 miljard dollar aan staatsobligaties inkopen, in een poging om de economische groei in de Verenigde Staten in een hogere versnelling te brengen.

Daardoor wordt de ECB waarschijnlijk gedwongen om haar eigen exit-strategie, het afbouwen van de economische steunmaatregelen uit te stellen. Door quantitative easing 2 is namelijk het risico groter geworden dat de euro verder in waarde gaat stijgen.

Julian Callow, chief European economist bij Barclays Capital in Londen, is van mening dat de Europese centrale bank nu gedwongen gaat worden om haar eigen monetaire politiek te herzien.

De FED gaat nogmaals voor een bedrag van 600 miljard dollar aan staatsobligaties inkopen, in een poging om de economische groei in de Verenigde Staten in een hogere versnelling te brengen. Daardoor wordt de ECB waarschijnlijk gedwongen om haar eigen exit-strategie, het afbouwen van de economische steunmaatregelen uit te stellen. Door quantitative easing 2 is namelijk het risico groter geworden dat de euro verder in waarde gaat stijgen. Julian Callow, chief European economist bij Barclays Capital in Londen, is van mening dat de Europese centrale bank nu gedwongen gaat worden om haar eigen monetaire politiek te herzien.