Volgens Mersch zal de ECB bij haar meeting in maart kijken hoe de inflatie zich evolueert. Bij die gelegenheid zal voor de eerste keer een prognose richting 2013 geven.

Mogelijk zal men dan kunnen vaststellen of de inflatoire opstoot van tijdelijke dan wel van blijvende aard zal zijn. Mersch beklemtoonde nogmaals dat het gevaar op meer inflatie voorlopig beperkt lijkt.

Die is voorlopig afkomstig van de stijging van de grondstoffenprijzen, maar het blijft opletten voor de afgeleide effecten van die inflatie. In een volgende fase kan bijvoorbeeld de druk op prijzen en lonen gaan toenemen.

Volgens Mersch zal de ECB bij haar meeting in maart kijken hoe de inflatie zich evolueert. Bij die gelegenheid zal voor de eerste keer een prognose richting 2013 geven. Mogelijk zal men dan kunnen vaststellen of de inflatoire opstoot van tijdelijke dan wel van blijvende aard zal zijn. Mersch beklemtoonde nogmaals dat het gevaar op meer inflatie voorlopig beperkt lijkt. Die is voorlopig afkomstig van de stijging van de grondstoffenprijzen, maar het blijft opletten voor de afgeleide effecten van die inflatie. In een volgende fase kan bijvoorbeeld de druk op prijzen en lonen gaan toenemen.