De beleggers vermijden Spaans en Portugees overheidspapier uit vrees dat ook deze landen in nauwe schoentjes gaan raken.

Daardoor zou de ECB het moeilijk gaan krijgen om de al eerder

aangekondigde exit-maatregelen daadwerkelijk door te voeren.

Julian Callow, chief European economist bij Barclays Capital in Londen, is van mening dat de centrale bank het risico niet gaat lopen om een al ontvlambare situatie volledig uit de hand te laten lopen.

President Jean-Claude Trichet van de ECB is van mening dat de meeting van 2 december van doorslaggevend belang kan worden voor de exit-maatregelen.

De Finse financieminister Jyrki Katainen heeft al voorgesteld om de ondersteuningsmaatregelen niet af te bouwen totdat Ierland zijn banken heeft geherstructureerd.

De beleggers vermijden Spaans en Portugees overheidspapier uit vrees dat ook deze landen in nauwe schoentjes gaan raken. Daardoor zou de ECB het moeilijk gaan krijgen om de al eerder aangekondigde exit-maatregelen daadwerkelijk door te voeren. Julian Callow, chief European economist bij Barclays Capital in Londen, is van mening dat de centrale bank het risico niet gaat lopen om een al ontvlambare situatie volledig uit de hand te laten lopen. President Jean-Claude Trichet van de ECB is van mening dat de meeting van 2 december van doorslaggevend belang kan worden voor de exit-maatregelen. De Finse financieminister Jyrki Katainen heeft al voorgesteld om de ondersteuningsmaatregelen niet af te bouwen totdat Ierland zijn banken heeft geherstructureerd.