Volgens Makuch mogen de overnight market rates stijgen, zo verklaarde hij in een interview met Bloomberg. De stijging van de rente op korte termijn betekent echter niet dat ook de basisrente naar omhoog moet.

Zo'n stijging verwacht Makuch slechts ergens in de loop van 2011. Elke speculatie op een rentestijging in de loop van dit jaar is voorbarig.

De marktrente is gestegen nadat de banken op 1 juli een kleiner bedrag aan kredieten opnamen na de terugbetaling van 442 miljard euro aan uitstaande kredieten.

Sommige economen zijn bevreesd dat de economische opleving zal stilvallen, maar daar hoeft volgens Makuch niet voor worden gevreesd.

De European Overnight Index Average rate, of Eonia, is gisteren tot 0,554% gestegen en dat was het hoogste niveau voor de afgelopen 13 maanden.

Volgens Makuch mogen de overnight market rates stijgen, zo verklaarde hij in een interview met Bloomberg. De stijging van de rente op korte termijn betekent echter niet dat ook de basisrente naar omhoog moet. Zo'n stijging verwacht Makuch slechts ergens in de loop van 2011. Elke speculatie op een rentestijging in de loop van dit jaar is voorbarig. De marktrente is gestegen nadat de banken op 1 juli een kleiner bedrag aan kredieten opnamen na de terugbetaling van 442 miljard euro aan uitstaande kredieten. Sommige economen zijn bevreesd dat de economische opleving zal stilvallen, maar daar hoeft volgens Makuch niet voor worden gevreesd. De European Overnight Index Average rate, of Eonia, is gisteren tot 0,554% gestegen en dat was het hoogste niveau voor de afgelopen 13 maanden.