Het tijdstip van zijn verklaring komt enigszins bevreemdend over, want moment heeft de Europese Centrale Bank de handen vol met het oplossen van de begrotingsproblemen.

Toch is de boodschap volgens Trichet duidelijk: te lang de rente laag houden, kan zware economische schade aanrichten. Aan welke voorwaarden moet worden voldaan om de rente te kunnen verhogen, zei Trichet echter niet.

Alleszins zal de begrotingscrisis volledig achter de rug moeten zijn alvorens er ruimte is om een verhoging van de rente te denken. Het duurder worden van het geld zou het economisch herstel kunnen afremmen.

Het tijdstip van zijn verklaring komt enigszins bevreemdend over, want moment heeft de Europese Centrale Bank de handen vol met het oplossen van de begrotingsproblemen. Toch is de boodschap volgens Trichet duidelijk: te lang de rente laag houden, kan zware economische schade aanrichten. Aan welke voorwaarden moet worden voldaan om de rente te kunnen verhogen, zei Trichet echter niet. Alleszins zal de begrotingscrisis volledig achter de rug moeten zijn alvorens er ruimte is om een verhoging van de rente te denken. Het duurder worden van het geld zou het economisch herstel kunnen afremmen.