Volgens Trichet moet de Europese Centrale Bank in ieder geval vermijden om tegenstrijdige signalen uit te zenden. Hij verklaarde dit gisteren in een interview met de Italiaanse krant La Stampa.

Weber is van mening dat de risico's dat er te laat zal worden gestopt met de ondersteuningsmaatregelen niet onderschat mogen worden. Laattijdig ingrijpen kan volgens de Duitser de inflatie in de hand werken.

Carsten Brzeski, econoom voor ING Group NV in Brussel merkt op dat Trichet een sterk signaal aan Weber gaf. De meerderheid binnen de Europese Centrale Bank blijft voorstander van ondersteunende maatregelen.

Volgens Trichet moet de Europese Centrale Bank in ieder geval vermijden om tegenstrijdige signalen uit te zenden. Hij verklaarde dit gisteren in een interview met de Italiaanse krant La Stampa. Weber is van mening dat de risico's dat er te laat zal worden gestopt met de ondersteuningsmaatregelen niet onderschat mogen worden. Laattijdig ingrijpen kan volgens de Duitser de inflatie in de hand werken. Carsten Brzeski, econoom voor ING Group NV in Brussel merkt op dat Trichet een sterk signaal aan Weber gaf. De meerderheid binnen de Europese Centrale Bank blijft voorstander van ondersteunende maatregelen.