Volgens de Financial Times Deutschland zou de Duitse regering Portugal de druk op Portugal verhogen om een besparingsplan goed te keuren. Dat plan moet tekort op de begroting terugdringen.

De toelopende spanningen in de eurozone heeft het gemiddelde rendement op de landen uit de Europese periferie, de zogenaamde PIIGS-landen, doen toenemen. Gemiddeld bedraagt die rente nu 7,52% en dat is een nieuw recordniveau.

David Forrester, currency econoom bij Barclays Capital in Singapore, merkt op dat het reddingsplan voor Ierland de rust niet heeft doen terugkeren. De euro blijft onder druk staan.

Volgens de Financial Times Deutschland zou de Duitse regering Portugal de druk op Portugal verhogen om een besparingsplan goed te keuren. Dat plan moet tekort op de begroting terugdringen. De toelopende spanningen in de eurozone heeft het gemiddelde rendement op de landen uit de Europese periferie, de zogenaamde PIIGS-landen, doen toenemen. Gemiddeld bedraagt die rente nu 7,52% en dat is een nieuw recordniveau. David Forrester, currency econoom bij Barclays Capital in Singapore, merkt op dat het reddingsplan voor Ierland de rust niet heeft doen terugkeren. De euro blijft onder druk staan.