De drie belangrijkste ratinghuizen gaven dit fonds onlangs stuk voor stuk een triple A-rating. Irwin Stelzer, senior fellow en director bij het Hudson Institute, heeft echter een paar opmerkingen bij het EFSF.

Op de eerste plaats is het fonds niet zo groot als aanvankelijk was gepland, dit vanwege een samenspel van factoren. Daardoor zal het EFSF landen in de problemen slechts voor een beperkte tijd kunnen helpen.

Stelzer is daardoor van mening dat de Europese Centrale Bank de problemen voor zich uitrolt. Hij gelooft bovendien dat de vertegenwoordigers van de drie ratinghuizen de kranten in het afgelopen decennium niet hebben gelezen, want anders hadden zij hun triple A-ratings niet toegekend.

De drie belangrijkste ratinghuizen gaven dit fonds onlangs stuk voor stuk een triple A-rating. Irwin Stelzer, senior fellow en director bij het Hudson Institute, heeft echter een paar opmerkingen bij het EFSF. Op de eerste plaats is het fonds niet zo groot als aanvankelijk was gepland, dit vanwege een samenspel van factoren. Daardoor zal het EFSF landen in de problemen slechts voor een beperkte tijd kunnen helpen. Stelzer is daardoor van mening dat de Europese Centrale Bank de problemen voor zich uitrolt. Hij gelooft bovendien dat de vertegenwoordigers van de drie ratinghuizen de kranten in het afgelopen decennium niet hebben gelezen, want anders hadden zij hun triple A-ratings niet toegekend.