De inflatoire druk is volgens Draghi latent aanwezig en mag dus niet verwaarloosd worden. De ECB moet zodoende gaan denken aan de tijdstabel voor een toekomstige renteverhoging.

Draghi is niet de enige die waarschuwt voor het inflatiegevaar. Federal Reserve vice chairman Janet Yellen en ECB vice president Vitor Constancio spraken afgelopen weekend dezelfde taal.

De ECB is vooral bezorgd dat de gestegen prijzen voor voedsel en energie de druk op de lonen gaat doen toenemen, met alle gevolgen van dien.

Anderzijds kan de rente niet te snel en niet te fors worden opgetrokken, kwestie van de Zuid-Europese landen in moeilijkheden niet verder in gevaar te brengen.

De inflatoire druk is volgens Draghi latent aanwezig en mag dus niet verwaarloosd worden. De ECB moet zodoende gaan denken aan de tijdstabel voor een toekomstige renteverhoging. Draghi is niet de enige die waarschuwt voor het inflatiegevaar. Federal Reserve vice chairman Janet Yellen en ECB vice president Vitor Constancio spraken afgelopen weekend dezelfde taal. De ECB is vooral bezorgd dat de gestegen prijzen voor voedsel en energie de druk op de lonen gaat doen toenemen, met alle gevolgen van dien. Anderzijds kan de rente niet te snel en niet te fors worden opgetrokken, kwestie van de Zuid-Europese landen in moeilijkheden niet verder in gevaar te brengen.