Dat bleek uit de cijfers die over het tweede kwartaal bekendgemaakt werden. Andrew Roberts, credit chief bij RBS, maakte zich vooral zorgen over de sterke daling van de ZEW, de index die het vertrouwen uitdrukt. Die index is in juli teruggevallen van 27,10 tot 8,60.

Dat is de scherpste daling sinds juni 2012. Wanneer de ECB niet snel ingrijpt door het aankondigen van bijkomende ondersteunende economische maatregelen, dreigt heel de eurozone in een deflatiescenario weg te zakken. Dat is iets wat ten alle prijze moet voorkomen worden.

Dat bleek uit de cijfers die over het tweede kwartaal bekendgemaakt werden. Andrew Roberts, credit chief bij RBS, maakte zich vooral zorgen over de sterke daling van de ZEW, de index die het vertrouwen uitdrukt. Die index is in juli teruggevallen van 27,10 tot 8,60. Dat is de scherpste daling sinds juni 2012. Wanneer de ECB niet snel ingrijpt door het aankondigen van bijkomende ondersteunende economische maatregelen, dreigt heel de eurozone in een deflatiescenario weg te zakken. Dat is iets wat ten alle prijze moet voorkomen worden.