Gisteren deden geruchten de ronde dat Duitsland de druk heeft verhoogd op de Portugezen om effectief beroep te doen op het Europees Stabilisatiefonds. Gebeurt dit niet, dan dreigt er opnieuw een crisissituatie te onstaan.

Die crisis wordt in ieder geval verwacht in maart of in april. In maart kan een nieuwe Ierse regering het reddingsplan verwerpen en moet er een akkoor zijn over een uitbreiding van het Europees Stabilisatiefonds.

In april moet Spanje voor een groot bedrag beroep doen op de kredietmarkten om zich te herfinancieren. De kredieten die de ECB aan de Europese banken zijn inmiddels opgelopen tot een piek voor de afgelopen 19 maanden, in totaal gaat het om een bedrag van 15,801 miljard euro.

Gisteren deden geruchten de ronde dat Duitsland de druk heeft verhoogd op de Portugezen om effectief beroep te doen op het Europees Stabilisatiefonds. Gebeurt dit niet, dan dreigt er opnieuw een crisissituatie te onstaan. Die crisis wordt in ieder geval verwacht in maart of in april. In maart kan een nieuwe Ierse regering het reddingsplan verwerpen en moet er een akkoor zijn over een uitbreiding van het Europees Stabilisatiefonds. In april moet Spanje voor een groot bedrag beroep doen op de kredietmarkten om zich te herfinancieren. De kredieten die de ECB aan de Europese banken zijn inmiddels opgelopen tot een piek voor de afgelopen 19 maanden, in totaal gaat het om een bedrag van 15,801 miljard euro.