ECB-president Mario Draghi waarschuwde wel dat er zal worden ingegrepen worden om de rentevoeten in de eurozone te doen dalen, maar erg concreet stelde hij zich niet op.

De Europese Centrale Bank hield haar basisrente ongewijzigd, maar die ingreep kwam niet onverwacht. Iedereen had uitgekeken naar concrete maatregelen die Draghi zou aankondigen om de rust op de financiële markten te doen terugkeren. Dergelijke ingrepen bleven echter uit.

Het lijkt er volgens Geert Noels van Econopolis in een tweet sterk op dat Draghi vorige week voor zijn beurt heeft gesproken. Het gevolg is meer onzekerheid en verlies aan credibiliteit, waardoor de koersen op de Europese beurzen en die van de euro verder onder druk kunnen komen te staan.

Verliezen lopen snel op

De belangrijkste beursindices hebben het verlies inmiddels zien oplopen tot meer dan dan anderhalf procent, waarbij de Euro Stoxx 50 op een bepaald moment zelfs meer dan 2% verloor. In Brussel moet de BEL 20 eveneens ruim anderhalf procent prijsgeven.

De financials zijn de sterkste dalers binnen de index, maar ook Bekaert ziet de koers flink wegzakken. Op de valutamarkten kan de euro de gerealiseerde winst niet vasthouden, de koers van de Europese eenheidsmunt is inmiddels weggezakt tot onder het niveau van 1,22 dollar.

ECB-president Mario Draghi waarschuwde wel dat er zal worden ingegrepen worden om de rentevoeten in de eurozone te doen dalen, maar erg concreet stelde hij zich niet op. De Europese Centrale Bank hield haar basisrente ongewijzigd, maar die ingreep kwam niet onverwacht. Iedereen had uitgekeken naar concrete maatregelen die Draghi zou aankondigen om de rust op de financiële markten te doen terugkeren. Dergelijke ingrepen bleven echter uit. Het lijkt er volgens Geert Noels van Econopolis in een tweet sterk op dat Draghi vorige week voor zijn beurt heeft gesproken. Het gevolg is meer onzekerheid en verlies aan credibiliteit, waardoor de koersen op de Europese beurzen en die van de euro verder onder druk kunnen komen te staan.Verliezen lopen snel op De belangrijkste beursindices hebben het verlies inmiddels zien oplopen tot meer dan dan anderhalf procent, waarbij de Euro Stoxx 50 op een bepaald moment zelfs meer dan 2% verloor. In Brussel moet de BEL 20 eveneens ruim anderhalf procent prijsgeven. De financials zijn de sterkste dalers binnen de index, maar ook Bekaert ziet de koers flink wegzakken. Op de valutamarkten kan de euro de gerealiseerde winst niet vasthouden, de koers van de Europese eenheidsmunt is inmiddels weggezakt tot onder het niveau van 1,22 dollar.