Daardoor stegen de koersen van deze obligaties, hoewel de koersen van de Italiaanse staatsobligaties voor de zesde week op rij daalden.

Het zal echter duidelijk zijn dat de ECB het pleit op deze manier nooit kan winnen. De aankopen zijn massaal genoeg om de Spaanse en Italiaanse rentevoeten opnieuw naar normale niveaus te duwen.

Daarom is de speculatie weer toegenomen dat de centrale bank op andere manieren gaat tussenbeide komen, bijvoorbeeld door het aantrekken van Chinese en Braziliaanse steun via het IMF.

Daardoor stegen de koersen van deze obligaties, hoewel de koersen van de Italiaanse staatsobligaties voor de zesde week op rij daalden. Het zal echter duidelijk zijn dat de ECB het pleit op deze manier nooit kan winnen. De aankopen zijn massaal genoeg om de Spaanse en Italiaanse rentevoeten opnieuw naar normale niveaus te duwen. Daarom is de speculatie weer toegenomen dat de centrale bank op andere manieren gaat tussenbeide komen, bijvoorbeeld door het aantrekken van Chinese en Braziliaanse steun via het IMF.