Vanavond is er de slotverklaring na afloop van de meeting van de Europese Centrale Bank, de aandacht van de financiële markten zal vooral uitgaan naar de rentepolitiek en naar een volgende fase in de LTRO's. Voor de redding van de euro is voorlopig voldoende gebeurd.

David Forrester van Macquarie Bank is van mening dat de Europese Centrale Bank de rente voor het einde van dit jaar nogmaals kan verlagen.

Algemeen wordt verwacht dat de basisrente in december met een kwart procent zal worden verlaagd. Vandaag wordt echter geen ingreep verwacht.

KBC Bank haalt in de kapitaalbuffertoetsing van de EBA de kernkapitaalnorm van 9%

KBC Bank neemt nota van de aankondigingen die de Europese Bankautoriteit en de Nationale Bank van België publiceerden over de finale beoordeling van de kapitaalbuffertoetsing en het vervullen van de aanbevelingen van de EBA van december 2011.

De aankondigingen bevestigen dat KBC Bank voldoet aan de norm van een Core Tier 1-ratio (kernkapitaalratio) van 9% met inbegrip van de buffer voor blootstelling op overheden zoals aanbevolen door de EBA in december 2011.

Johan Thijs, CEO van de KBC-groep, zegt daarover het volgende: "KBC is tevreden met het resultaat van de kapitaalbuffertoetsing van de EBA. Het bewijst immers dat KBC Bank voldoet aan de solvabiliteitsvereisten, een geruststellend signaal voor alle stakeholders dat hun vertrouwen in ons bedrijf terecht is. KBC Bank zal er blijven voor zorgen dat gepaste kapitaalniveaus behouden blijven. Het resultaat toont ook de stevige fundamentals van KBC aan: een gezond bank-verzekeringsmodel, een stevige liquiditeitspositie, ondersteund door een erg solide en loyale cliëntendepositobasis in onze kernmarkten in België en Centraal-Europa en een comfortabele solvabiliteit die ons ruimte geef voor bijkomende kredietverlening aan onze cliënten en een actieve ondersteuning van de gemeenschappen en economieën waarin we actief zijn."

Vanavond is er de slotverklaring na afloop van de meeting van de Europese Centrale Bank, de aandacht van de financiële markten zal vooral uitgaan naar de rentepolitiek en naar een volgende fase in de LTRO's. Voor de redding van de euro is voorlopig voldoende gebeurd. David Forrester van Macquarie Bank is van mening dat de Europese Centrale Bank de rente voor het einde van dit jaar nogmaals kan verlagen. Algemeen wordt verwacht dat de basisrente in december met een kwart procent zal worden verlaagd. Vandaag wordt echter geen ingreep verwacht. KBC Bank haalt in de kapitaalbuffertoetsing van de EBA de kernkapitaalnorm van 9%KBC Bank neemt nota van de aankondigingen die de Europese Bankautoriteit en de Nationale Bank van België publiceerden over de finale beoordeling van de kapitaalbuffertoetsing en het vervullen van de aanbevelingen van de EBA van december 2011. De aankondigingen bevestigen dat KBC Bank voldoet aan de norm van een Core Tier 1-ratio (kernkapitaalratio) van 9% met inbegrip van de buffer voor blootstelling op overheden zoals aanbevolen door de EBA in december 2011. Johan Thijs, CEO van de KBC-groep, zegt daarover het volgende: "KBC is tevreden met het resultaat van de kapitaalbuffertoetsing van de EBA. Het bewijst immers dat KBC Bank voldoet aan de solvabiliteitsvereisten, een geruststellend signaal voor alle stakeholders dat hun vertrouwen in ons bedrijf terecht is. KBC Bank zal er blijven voor zorgen dat gepaste kapitaalniveaus behouden blijven. Het resultaat toont ook de stevige fundamentals van KBC aan: een gezond bank-verzekeringsmodel, een stevige liquiditeitspositie, ondersteund door een erg solide en loyale cliëntendepositobasis in onze kernmarkten in België en Centraal-Europa en een comfortabele solvabiliteit die ons ruimte geef voor bijkomende kredietverlening aan onze cliënten en een actieve ondersteuning van de gemeenschappen en economieën waarin we actief zijn."