Een dergelijke maatregel zit trouwens al verrekend in de koers van de euro, zodat de reactie wel eens zou kunnen zijn dat de koers van de euro na afloop van de ECB-meeting verder zal stijgen. Vanzelfsprekend zal ook de commentaar van Mario Draghi aandacht beluisterd worden.

Draghi zal zich waarschijnlijk niet geroepen voelen om drastischere maatregelen te treffen. De index van de aankoopmanagers geeft een verdere economische verbetering aan, terwijl anderzijds de index van de consumentenprijzen ongewijzigd zal blijven. Van de inkoop van eigen obligaties zal dus geen sprake zijn.

Een dergelijke maatregel zit trouwens al verrekend in de koers van de euro, zodat de reactie wel eens zou kunnen zijn dat de koers van de euro na afloop van de ECB-meeting verder zal stijgen. Vanzelfsprekend zal ook de commentaar van Mario Draghi aandacht beluisterd worden. Draghi zal zich waarschijnlijk niet geroepen voelen om drastischere maatregelen te treffen. De index van de aankoopmanagers geeft een verdere economische verbetering aan, terwijl anderzijds de index van de consumentenprijzen ongewijzigd zal blijven. Van de inkoop van eigen obligaties zal dus geen sprake zijn.