Anderzijds waarschuwde ECB dat de centrale bank niet als de brandweer van heel Europa kan optreden. Het mandaat dat aan de ECB werd gegeven volstaat niet om de financiële problemen van alle individuele landen op te lossen. Daarmee verwees Draghi indirect naar de problemen waar Spanje mee wordt geconfronteerd.

IMF wil grotere rol voor ECB

Het Internationaal Monetair Fonds heeft de ECB nochtans aangepord om een grotere rol te spelen in het bestrijden van de crisis.

Daarmee wordt gesuggereerd dat het IMF zou willen dat de centrale bank meer als laatste redplank van landen en banken in moeilijkheden zou optreden.

Op de Europese top in juni raakten de EU-leiders het eens over een uitbreiding van de bevoegdheden van de ECB tot onder andere de supervisie over de banken.

Op die manier werd gehoopt het risico te verkleinen dat een bankencrisis tot een landencrisis zou leiden. Deze strategie dreigt nu echter te mislukken.

Anderzijds waarschuwde ECB dat de centrale bank niet als de brandweer van heel Europa kan optreden. Het mandaat dat aan de ECB werd gegeven volstaat niet om de financiële problemen van alle individuele landen op te lossen. Daarmee verwees Draghi indirect naar de problemen waar Spanje mee wordt geconfronteerd. IMF wil grotere rol voor ECB Het Internationaal Monetair Fonds heeft de ECB nochtans aangepord om een grotere rol te spelen in het bestrijden van de crisis. Daarmee wordt gesuggereerd dat het IMF zou willen dat de centrale bank meer als laatste redplank van landen en banken in moeilijkheden zou optreden. Op de Europese top in juni raakten de EU-leiders het eens over een uitbreiding van de bevoegdheden van de ECB tot onder andere de supervisie over de banken. Op die manier werd gehoopt het risico te verkleinen dat een bankencrisis tot een landencrisis zou leiden. Deze strategie dreigt nu echter te mislukken.