Nick Kounis, chief European economist bij ABN Amro in Amsterdam, is van mening dat de ECB al in juli de rente opnieuw kan verhogen. Andere analisten denken echter dat de ECB nog sneller gaat ageren.

Ken Wattret, chief euro-area economist bij BNP Paribas SA in Londen, houdt het op juni wat de volgende rentestijging betreft. Hij houdt er bovendien rekening mee dat we een serie van renteverhogingen gaan krijgen.

De futuresmarkt gaat er van uit dat de basisrente op het einde van dit jaar op 1,75% zal staan, wat betekent dat de renteverhoging van donderdag 7 april dit jaar nog door twee andere renteverhogingen gaat worden gevolgd.

Nick Kounis, chief European economist bij ABN Amro in Amsterdam, is van mening dat de ECB al in juli de rente opnieuw kan verhogen. Andere analisten denken echter dat de ECB nog sneller gaat ageren. Ken Wattret, chief euro-area economist bij BNP Paribas SA in Londen, houdt het op juni wat de volgende rentestijging betreft. Hij houdt er bovendien rekening mee dat we een serie van renteverhogingen gaan krijgen. De futuresmarkt gaat er van uit dat de basisrente op het einde van dit jaar op 1,75% zal staan, wat betekent dat de renteverhoging van donderdag 7 april dit jaar nog door twee andere renteverhogingen gaat worden gevolgd.