De beleggers rekenen er op dat de overheden, inclusief de centrale banken, al de nodige voorzorgsmaatregelen hebben getroffen voor het geval dat er 'iets' gebeurt.

De vraag is echter wat de ECB kan doen wanneer dat 'iets' zou gebeuren, ook al gaat ze nauw samenwerken met de centrale banken uit de andere Europese landen.

Eender welke actie zal waarschijnlijk effectiviteit missen, want hoe dan ook zal de bankencrisis in Europa niet opgelost raken.

Duitsland blijft tegenstander van pan-Europese garantie voor spaartegoeden

Elke oplossing die kans op slagen wil maken, verondersteld dat de Europeanen akkoord gaan over een pan-Europese garantie voor spaartegoeden. Duitsland, tot nader order de grootste Europese economie, heeft zich klaar en duidelijk uitgesproken tegen zo'n garantie.

Peter Morici, professor aan de University of Maryland's Robert H. Smith School of Business, stelt vast dat de Europese Centrale Bank nog steeds de tools mist om een crisis op een krachtige manier aan te pakken.

De FED heeft 2000 miljard dollar in de banken gepompt, de Europese Cenrale Bank kan dit soort maatregelen niet treffen.

De beleggers rekenen er op dat de overheden, inclusief de centrale banken, al de nodige voorzorgsmaatregelen hebben getroffen voor het geval dat er 'iets' gebeurt. De vraag is echter wat de ECB kan doen wanneer dat 'iets' zou gebeuren, ook al gaat ze nauw samenwerken met de centrale banken uit de andere Europese landen. Eender welke actie zal waarschijnlijk effectiviteit missen, want hoe dan ook zal de bankencrisis in Europa niet opgelost raken. Duitsland blijft tegenstander van pan-Europese garantie voor spaartegoeden Elke oplossing die kans op slagen wil maken, verondersteld dat de Europeanen akkoord gaan over een pan-Europese garantie voor spaartegoeden. Duitsland, tot nader order de grootste Europese economie, heeft zich klaar en duidelijk uitgesproken tegen zo'n garantie. Peter Morici, professor aan de University of Maryland's Robert H. Smith School of Business, stelt vast dat de Europese Centrale Bank nog steeds de tools mist om een crisis op een krachtige manier aan te pakken. De FED heeft 2000 miljard dollar in de banken gepompt, de Europese Cenrale Bank kan dit soort maatregelen niet treffen.