Uiteindelijk moet de belangrijkste bijdrage geleverd worden door de regeringen van de landen die deel uitmaken van de eurozone.

De leden van de eurozone moeten voor eigen deur vegen en er voor zorgen dat de eigen economie weer competitiever wordt. Bovendien is het van grootste belang dat de begrotingsdeficieten worden weggewerkt. De ECB kan dan het laatste stootje geven door het voortzetten van de politiek van lage rentevoeten.

ECB-voorzitter Mario Draghi kondigde donderdag na afloop van de laatste meeting van de centrale bank aan dat de politiek van lage rentevoeten voor een verlengde periode zal worden verder gezet. Weidmann ontkent overigens dat er sprake is van een wijziging in de strategie van de centrale bank.

Uiteindelijk moet de belangrijkste bijdrage geleverd worden door de regeringen van de landen die deel uitmaken van de eurozone. De leden van de eurozone moeten voor eigen deur vegen en er voor zorgen dat de eigen economie weer competitiever wordt. Bovendien is het van grootste belang dat de begrotingsdeficieten worden weggewerkt. De ECB kan dan het laatste stootje geven door het voortzetten van de politiek van lage rentevoeten. ECB-voorzitter Mario Draghi kondigde donderdag na afloop van de laatste meeting van de centrale bank aan dat de politiek van lage rentevoeten voor een verlengde periode zal worden verder gezet. Weidmann ontkent overigens dat er sprake is van een wijziging in de strategie van de centrale bank.