De Europese Centrale Bank houdt nog steeds de vinger aan de trekker, president Mario Draghi benadrukte vandaag nogmaals dat hij klaar staat om in te grijpen wanneer de Europese economie verder blijft verzwakken. Dat betekent dat de basisrente nog verder kan worden verlaagd.

Op de valutamarkten staat de koers van de euro daardoor opnieuw onder druk, het verlies bedraagt ongeveer een half procent. Volgens heel wat analisten moet de koers van de euro nog heel wat verder dalen alvorens de Zuid-Europese landen economisch opnieuw concurrentieel worden.

De Europese Centrale Bank houdt nog steeds de vinger aan de trekker, president Mario Draghi benadrukte vandaag nogmaals dat hij klaar staat om in te grijpen wanneer de Europese economie verder blijft verzwakken. Dat betekent dat de basisrente nog verder kan worden verlaagd. Op de valutamarkten staat de koers van de euro daardoor opnieuw onder druk, het verlies bedraagt ongeveer een half procent. Volgens heel wat analisten moet de koers van de euro nog heel wat verder dalen alvorens de Zuid-Europese landen economisch opnieuw concurrentieel worden.